RSS

SARUNG AJAIB

Dipidangkeun dina LAPAK 06 Juli 2013 22:55:30

fbsBoga sarungna mah leuwih ti hiji, tapi manéhna mah sok resep maké sarung téh ngan nu éta waé. Lamun geus katingali kotor, sok geuwat diseuseuhan. Geus biasa nyeuseuhan sarung peuting di susukan tukangeun imahna. Réngsé sarung dikelabkeun, sarung dipeureut nepi ka eumeul-eumeul, tuluy dijémbréngkeun supaya gancang garing.

Sora Adzan subuh, ngahudangkeun si Kardun nu keur tibra. Gurinjal hudang, gep kana sarung. Laju manéhna ngaléngkah rék ka masigit. Bérés wudlu, sup kajero masigit nu geus réa jama’ah. Sbrét sarung dikebutkeun, brul aya nu muruluk tina sarung. “Kardun! Naon ieu nu muruluk, geuning bau tai!” ceuk salah saurang jama’ah.

Anyir …Boa-boa …, basa ngelabkeun sarung disusukan tadi peuting, aya nu kabawa milu némpél kana sarung, halah siah.

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: