RSS

OLÉH-OLÉH MUDIK

Dipidangkeun dina LAPAK 19 Juli 2013 22:34:21

fbsGruuung… mobil distater. “Hayu Mah, Bisi kaburu macét” pa Engkos nyalukan pamajikanna.

“Muhun Pah, Punten pang nalikeun sapédah lipet heula, pesenan si abah dilembur!” Ceuk pamajikanna sabari ngasongkeun sapédahna.

Reketek, sapédah ditalian diluhur, bubuhan dijero mah geus pinuh babawaan, keur oléh-oléh mudik lebaran cénah.

“Horé … lebaran di bumi aki jeung nini!” Ceuk si bungsu.

“Pah… nyetél lagu Koboy Junior nya!” Si Cikal ngasongkeun Kasét CD

“Sok geura naraék ka mobil!” barudakna dititah asup.

Rék jung pisan, reg aya motor hareupeun mobil. Jrut panumpangna turun, laju nyamperkeun.

“Punten! pa Engkos na aya?” salah saurang nanya

“Abdi, aya naon nya?” pa Engkos reuwas

“Hapunten bapak, mobil bade disita, kumargi parantos genep sasih henteu dicicil!” Ceuk nu saurang sabari ngasongkeun surat paréntah penarikan.

Rét … pa Engkos ngarérét ka pamajikanna nu keur tungkul sabari reumbay cimata, ngarumasakeun duit cicilan dipaké oléh-oléh mudik lebaran.

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: