RSS

KARIYAAN DI BASISIR KALÉR

Dipidangkeun dina LAPAK 04 Juli 2013 19:13:17

fbsGérésél! … Coor Getih Ngocor maseuhan bedog anu megatkeun urat beuheung munding. Gerr kadéngé ngaguruh sora keprok jeung surak disusul ku tatabeuhan ngajajapkeun kariyaan masyarakat basisir kalér. Laju Mahésa dibungkus ku lawon bodas, ditumpakeun dina méron, dihias rampé. Serebung haseup ngelun dina parukuyan nu ruhay, disusul melenghirna bau menyan nu nyocok kana irung, pupuhu adat kunyam-kunyem mapatkeun sarupaning jampé jeung mantra, minangka pangabukti tur babasan ngahaturkeun nuhun kanggo Batara Wisnu, Sanghyang Baruna, Sanghyang Kamajaya, Batara Indra, Batara Brama, Batara Bayu, jeung Yamadipati. Golosor méron dilarung, kabawa lambak nu motah katiup angin basisir. “Gusti! lampah téh geuning kieu, hampura lamun enya ieu mungpang tina tungtunan akidah!”Gerentes Syekh Nurjati ngedalkeun dina lebet du’ana.

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

 
%d blogger menyukai ini: